World Polio Day – Donează pentru eradicarea poliomielitei

World Polio Day – Donează pentru eradicarea poliomielitei

Ce este poliomielita?

Poliomielita, sau poliomielita, este o boală infecțioasă paralizantă și potențial mortală care afectează cel mai frecvent copiii sub 5 ani. Virusul se răspândește de la o persoană la alta, de obicei prin apă contaminată. Apoi poate ataca sistemul nervos. 

Datorită descoperirii vaccinului împotriva poliomielitei s-a reușit reducerea numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul polio cu 99,9% la nivel mondial începând cu anul 1988. Aproximativ 19 milioane de copii au fost astfel salvați de la a rămâne cu handicap motor invalidant și permanent. 

Explorați istoria Rotary și a eradicării poliomielitei. 

Scopul nostru

24 octombrie - Ziua Internațională Polio - este un eveniment important la nivel mondial, susținut de manifestări locale dedicate Polio realizate de cluburi și districte, astfel încât eforturile de vaccinare conduse de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UNICEF și Rotary International vor putea duce la eradicarea poliomielitei în viitor. 

Membrii Rotary au contribuit cu peste 2,1 miliarde de dolari și nenumărate ore de voluntariat pentru a proteja aproape 3 miliarde de copii din 122 de țări de această boală paralizantă.
Vă încurajăm că în aceasta perioadă (și în special în 24 octombrie) să ne ajutati la strângerea de fonduri și noi vom dona toata suma către fondul PolioPlus 

Puteți găsi mai multe informații pe site-ul End Polio.