PROIECT UMANITAR  Sănătate

PROIECT UMANITAR Sănătate

ECHIPAMENT MEDICAL  PENTRU SPITALUL CLINIC JUDETEAN CLUJ 

COMPARTIMENT ATI CLINICA ORTOPEDIE

În contextul pandemiei cu virusul SARS-Cov-2, și sub inițiativa Rotary Internațional ”End Covid Now”, Clubul Rotary „CETATUIE” DIN Cluj Napoca vine în sprijinul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență – Compartiment ATI, donând aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de 42 480 USD. Donația constă într-un ventilator pentru respirație artificială, un sistem de videolaringoscopie și măști de protecție FP2.

Acest proiect Grant Global nr:  2013829/2020 al Fundației Rotary a fost realizat în parteneriat internațional cu Clubul Rotary Billund, District 1450, din Danemarca, și s-a bucurat de susținerea financiară a Districtului 2241, România și Republica Moldova. Partenerii interni care au contribuit financiar la acest proiect au fost Cluburile Rotary: RC Visio Cluj-Napoca, RC Opera Cluj-Napoca, RC SAMVS Cluj-Napoca, RC Cluj-Napoca, RC Năsăud, RC Deva, RC Gherla, RC Dej, RC Tîrgu-Mureș Maris, RC Bucuresti Triumph și RC Reghin.

Finalizarea acestui proiect vine să confirme încă o data că deviza Rotary Internațional – „A SERVI MAI PRESUS DE TINE ÎNSUȚI” este universal valabilă, prin colaborarea acestor cluburi din 2 districte.

Proiectul finalizat la sfârșitul anului 2020 vine să încheie contribuția cluburilor Rotary din Cluj-Napoca la susținerea sistemului medical în lupta cu Covid-19. Această contribuție s-a concretizat în multiple donații de echipamente de protecție, dezinfectanți, sisteme de sterilizare a aerului și alte materiale necesare sistemelor de ventilație mecanică din secțiile ATI din orașul nostru. 

Știm că fiecare clipă contează, știm că doar într-un sistem integrat și foarte riguros organizat pot fi salvate vieți. Suntem convinși că aceste echipamente vor facilita activitatea  cadrelor medicale și totodată vor duce la ameliorarea stării de sănătate a semenilor noștri.

 Intubation Video Endoscope
 Intubation Video Endoscope
Lyra X2
Ventilator Lyra X2

Poti sa sustii proiectele Asociatiei Rotary Cetatuie aici: