Conferinta End Polio Now

Conferinta End Polio Now

Conferinta End Polio Now

 

Vă invităm în 24 octombrie pentru a fi alături de cluburile Rotary din Cluj-Napoca la un eveniment dedicat luptei noastre și eforturilor globale ale Rotary International pentru a eradica poliomielita.

 

Polio, cunoscută și sub denumirea de poliomielită, este o boală infecțioasă care poate provoca paralizie și, în cazuri severe, chiar deces. Cu toate acestea, datorită angajamentului ferm al Rotary International și a partenerilor săi, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Fundația Bill și Melinda Gates și UNICEF, am făcut progrese semnificative în lupta împotriva poliomielitei. Începând cu anii ’80, cazurile de poliomielită au scăzut cu peste 99% în întreaga lume.

 

Eforturile noastre nu se opresc aici. Este esențial să continuăm vaccinarea copiilor împotriva poliomielitei și să sprijinim cercetarea pentru a identifica și aborda ultimele cazuri de poliomielită rămase. În acest sens, Conferința „End Polio” din Cluj-Napoca își propune să aducă în atenția publicului importanța continuării acestei lupte cruciale.

 

Evenimentul prezidat de Guvernatorul Districtului 2241, Prof. Dr. Ovidiu Bunget, va fi găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, str. Victor Babeș nr. 8, sala Multimedia și va include discuții cu experți în domeniul sănătății publice ca Prof. Dr. Anca Buzoianu, rector UMF, Prof. Dr. Cristian FalupPecurariu, Universitatea Transilvania din Brașov, Conf. Dr. Călin Lazăr, UMF, precum și prezentări ale realizărilor recente în eradicarea poliomielitei la nivel global.

 

„Ne bucurăm de sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Universității Babeș-Bolyai care au înțeles importanța evenimentului și vor marca acest moment prin iluminarea în albastru a clădirii centrale a Universității Babeș-Bolyai, Podul Porțelanului, Podul Oașului Răsăritului, Clădirea Casino, Casa de Cultură a Studenților și Podul Nord și pe această cale doresc să le mulțumesc încă o dată în numele cluburilor Rotary din Cluj-Napoca” a declarat Dragoș Păun președintele Rotary Cluj-Napoca Cetățuie.  

 

Clubulurile Rotary din Cluj-Napoca îi invită pe toți cei interesați să se alăture acestei conferințe și să contribuie la conștientizarea și susținerea eforturilor noastre comune pentru a pune capăt poliomielitei.

Detalii ale conferinței „End Polio”:

  • Data: 24 octombrie 2023
  • Ora: 17:30 – 19:00
  • Locația: Sala multimedia a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, strada Victor Babeș nr. 8

Cluburile Rotary din Cluj-Napoca și Rotary International vă mulțumesc pentru sprijinul dumneavoastră continuu în lupta împotriva poliomielitei și pentru contribuția dumneavoastră la un viitor mai sănătos pentru toți copiii lumii. Orice persoană dornică de a ajuta poate contribui cu o donație de 50 de lei care reprezintă costul unui vaccin, prin accesarea paginii https://www.rotarycetatuie.org/support-us/

 

Despre Rotary International: Rotary International este o organizație non-profit formată din lideri de afaceri și profesioniști dedicați serviciului comunității și promovării păcii la nivel global. Una dintre misiunile sale principale este eradicarea poliomielitei la nivel mondial. Pentru mai multe informații despre Rotary International și lupta împotriva poliomielitei, vă rugăm să vizitați www.rotary.org.

 

Pentru alte detalii privind evenimentul și eforturile cluburilor Rotary din Cluj-Napoca vă rugăm să luați legătura cu Conf. Dr. Dragoș Păun dragospaun.tbs@gmail.com, 0744920449

 

Cluj-Napoca,

22 octombrie 2023